Hur tar du hand om dina naglar före och efter användning av Dipping Powder?

Att ha vackra, välvårdade naglar är ett måste för många. En trend som har ökat i popularitet under de senaste åren är användningen av doppningspulver. Även om det ger vackra resultat är det viktigt med rätt vård före och efter användningen för att få friska naglar. I den här bloggen går vi djupare in på de bästa metoderna för att ta hand om dina naglar i kombination med doppningspulver, och hur produkter från Glowdip kan hjälpa dig att göra det.

Förberedelser: Innan du använder doppningspulver

  1. Rengöring är viktigt: Börja alltid med rena naglar. Använd en mild nagellacksborttagare för att ta bort gamla lackrester, även om du inte har något synligt nagellack på. Detta beror på att osynliga rester kan hindra vidhäftningen av doppningspulvret.

  2. Fila naglarna: Det är viktigt att du filar naglarna i rätt form innan du applicerar doppningspulver. För att göra detta, använd den speciella nagelfilen från glowdip-startkit.

  3. Återfukta: En torr nagel bryts snabbare. Återfukta nagelbanden med en olja eller kräm. Kom ihåg att avfetta naglarna med t.ex. lite aceton innan du applicerar doppningspulvret.

Applicering av doppningspulver

För en steg-för-steg-guide om hur du applicerar doppningspulver, se vår detaljerade guide på Glowdip.se.

Eftervård: Efter användning av dipp-puder

  1. Återfukta dina nagelband: Även om doppningspulver inte torkar ut naglarna som andra metoder, kan borttagningsprocessen torka ut naglarna och nagelbanden. Använd en nagelbandsolja för att hålla dem återfuktade och smidiga.

  2. Ta pauser: Låt dina naglar ”andas” lite då och då. Mellan manikyrtillfällena rekommenderas att du låter naglarna vara utan doppningspulver i en vecka.

  3. Undvik hårdhänt borttagning: Motstå frestelsen att plocka eller dra i din manikyr. Använd Glowdips specifika borttagningsfilm för skonsam och effektiv borttagning.

  4. Förstärk dina naglar: Använd en nagelhärdare eller ett serum för att stärka dina naglar, särskilt om du märker att de blir svagare med tiden.

Vetenskapen bakom doppningspulver och nagelhälsa

Att förstå hur doppningspulver fungerar och hur det skiljer sig från traditionellt nagellack kan hjälpa dig att förstå varför specifika vårdsteg är så viktiga.

Vad exakt är doppningspulver?

Dipping powder är i grunden en kombination av ett färgpigment och ett bindemedel. Till skillnad från traditionellt nagellack, som appliceras på nageln och behöver luft för att torka, härdar doppningspulver när det utsätts för en speciell aktivator.

Denna skillnad i hur produkterna härdar är anledningen till att manikyr med doppningspulver ofta är mer hållbar än traditionell lackmanikyr. Medan traditionellt lack kan flagna eller skalas av efter några dagar, kan en manikyr med doppningspulver hålla i upp till 3-4 veckor.

Varför är förberedelserna så viktiga?

När du använder Glowdips doppande pulver är förberedelsen av nageln avgörande. Eftersom pulvret och aktivatorn arbetar tillsammans för att skapa en solid bindning måste naglarna vara fria från oljor och orenheter för att säkerställa optimal vidhäftning.

Rengöring av nageln säkerställer en ren bas, vilket resulterar i mer långvariga resultat. Dessutom skyddar korrekt förberedelse också mot eventuella skador på nageln, till exempel lyftning eller flisning.

Hur återfuktar du dina naglar på rätt sätt?

Återfuktning är en av de mest underskattade aspekterna av nagelvård. Många tror att det räcker med att smörja in sig med olja eller lotion, men effektiv återfuktning är mer än så. Riktig återfuktning innebär att man tar hand om både nageln och den omgivande huden.
  1. Nagelbandsoljor: Dessa oljor är speciellt framtagna för naglar och nagelband. De innehåller ofta vitaminer och eteriska oljor som tränger in på djupet och ger näring.

  2. Handkrämer: En bra handkräm ger inte bara mjuka händer utan hjälper också till att återfukta nagelbanden så att de ser friska och välvårdade ut.

  3. Dricka vatten: Ja, du läste rätt! Återfuktning börjar inifrån. Om du dricker tillräckligt med vatten håller du huden återfuktad, vilket indirekt bidrar till friskare naglar.

Riskerna med felaktig borttagning

Ett vanligt problem med alla former av nagelbehandlingar, inklusive doppningspulver, är tendensen att dra eller skrapa bort manikyren i förtid. Detta kan skada nagelns översta lager och göra den tunnare och svagare.

Den speciella borttagningsfilmen löser försiktigt upp pulvret och förhindrar skador på naglarna. Regelbunden manikyr, som nämnts tidigare, kan också hjälpa till att övervaka naglarnas tillstånd och upptäcka eventuella problem tidigt.

Fördelarna med att ta en paus

Alla nagelproffs kan berätta att det är viktigt att ta pauser mellan behandlingarna för att dina naglar ska må bra. Varför är det så? För att det ger dina naglar en chans att återhämta sig och andas.

Även om doppningspulver är mindre skadligt än vissa andra nagelbehandlingar är det ändå en bra idé att ge naglarna en ”andningspaus” då och då. Det kan hjälpa till att förebygga missfärgning och ge naglarna en chans att återhämta sig från tunna eller svaga partier.

Näringens roll för nagelhälsan

En aspekt av nagelvård som ofta förbises är näring. Vad du äter spelar en avgörande roll för dina naglars hälsa. Näringsämnen som biotin, zink och omega-3-fettsyror kan bidra till starkare och friskare naglar. En balanserad kost som är rik på dessa näringsämnen kan ge naglarna den boost de behöver.

Om du inkluderar livsmedel som ägg, fisk, nötter och gröna bladgrönsaker i din kost kan det göra stor skillnad för dina naglars allmänna hälsa och utseende.

dipping powder glowdip

Slutsats

Doppningspulver är ett utmärkt sätt att få långvarigt vackra naglar, men som med alla manikyrmetoder är korrekt skötsel avgörande. Genom att kombinera noggrann för- och eftervård med Glowdips högkvalitativa produkter ser du till att dina naglar inte bara förblir vackra utan också friska. På så sätt får du det bästa av två världar: vackra naglar och en hälsosam grund!


Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.