Hur många lager av dipping powder ska man applicera?

Naglar med doppande pulver är en populär trend i nagelvårdsvärlden. Denna teknik kombinerar nagellackets bekvämlighet med akrylens hållbarhet. Men hur många lager av doppningspulver ska du faktiskt applicera för bästa resultat? Låt oss svara på denna fråga steg för steg.

Vad exakt är doppningspulver?

Dipping powder, även känt som dip powder, är ett nagelförstärkningssystem som består av en kombination av ett limskikt (basskikt), färgat pulver och ett förseglande toppskikt. Till skillnad från traditionellt nagellack appliceras doppningspulver utan UV-ljus och ger ett mer långvarigt och starkare resultat.

Grundläggande steg för applicering av doppningspulver

  1. Förberedelser: Börja med rena, torra naglar. Skjut tillbaka nagelbanden och fila naglarna till önskad form.
  2. Baslack: Applicera ett tunt lager baslack.
  3. Doppning: Doppa nageln i pulvret eller strö pulvret över nageln.
  4. Damma: Ta bort överflödigt puder med en mjuk borste.
  5. Upprepa: Upprepa dessa steg i 2-3 lager, beroende på önskad tjocklek och färgintensitet.

Har du inte erfarenhet av doppningspulver än? Kolla då in vårt startkit med dipping powder, med så många som sex olika färger. Detta startkit innehåller allt du behöver för att komma igång med doppulver. 

Hur många lager är idealiskt?

De flesta experter rekommenderar att man applicerar två till tre lager doppulver. Det ger en bra färgtäckning och hållbarhet utan att naglarna blir obehagligt tjocka.

Kan ett lager också räcka?

Ett lager är vanligtvis inte tillräckligt för optimal täckning och styrka. Det är visserligen möjligt, men resultatet blir förmodligen inte lika hållbart eller vackert som med flera lager.

Topplacket: Den sista touchen

Efter att du har applicerat doppulverlagret är det viktigt att du applicerar ett eller två lager topplack. Det ger inte bara en glansig yta utan skyddar också färglagren under.

Vänta mellan applicering av lagren

Det är viktigt att vänta två minuter mellan appliceringen av topplackskikten. Detta säkerställer att varje lager får tillräckligt med tid att torka.

Vanliga problem och lösningar

Om dina doppnaglar inte är blanka kan det bero på otillräcklig torktid mellan lagren eller att du inte har applicerat topplacket korrekt. Se till att varje lager är helt torrt innan du applicerar nästa.

Underhåll och vård av dina naglar

Vi rekommenderar att du ger naglarna en paus från manikyr med doppulver minst en gång i månaden. Detta bidrar till att hålla naglarna starka och friska. När du tar bort doppulver är det viktigt att behandla dina naglar försiktigt. Använd en skonsam metod, t.ex. blötläggning i aceton, för att förhindra skador på dina naturliga naglar. För detta, läs också vår blogg, med rubriken "Hur man tar bort nagellackpulver."

Aktivatorns roll i processen med doppningspulver

Ett viktigt steg i doppningsprocessen som ofta förbises är användningen av aktivatorlack. Efter applicering av doppningspulvret är det viktigt att applicera en aktivatorlack. Detta säkerställer att pulvret och baslacket bildar en stark bindning, vilket resulterar i en mer hållbar manikyr. Utan aktivatorn bryts doppningspulvret ner snabbare eller når inte önskad hårdhet. 

Vikten av korrekt förberedelse

Korrekt nagelförberedelse är avgörande för bästa resultat med doppningspulver. Se till att naglarna är rena, torra och fria från olja innan du börjar. En lätt buffring av nagelytan kan bidra till att skapa bättre vidhäftning. Kom också ihåg att applicera en primer om det rekommenderas av varumärket för ditt doppningspulver. Det kan göra stor skillnad för hur länge din manikyr håller. Vill du veta hur Glowdips doppningspulver fungerar? Titta då snabbt på vår praktiska instruktionsvideo nedan, eller utforska våra olika nageldesigner direkt för inspiration. 

Vill du köpa doppningspulver? Beställ idag på Glowdip

Efter att ha utforskat de mångsidiga och långvariga alternativen som erbjuds av doppningspulver är det tydligt att en kvalitetsprodukt är avgörande för en vacker, långvarig manikyr. På Glowdip förstår vi detta som ingen annan. Vårt premiumutbud av doppulver erbjuder en mängd olika färger och stilar, perfekt anpassade till dina unika smaker och behov.


Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.