Hur tar man bort nagellackspulver?

Nagellackspulver, även känt som doppningspulver, är ett populärt val för långvariga manikyr. Det erbjuder långvarig färg och glans, men du måste veta hur du tar bort det. På den här sidan diskuterar vi flera metoder för att ta bort nagellackspulver på ett säkert och effektivt sätt utan att skada dina naglar.

Vad är nagellackspulver och varför är det så populärt?

Nagellackspulver, eller dip-pulver, är ett nagelförbättrande manikyrsystem som består av ett färgat pulver och ett bindemedel. Till skillnad från traditionellt nagellack appliceras det genom att doppa naglarna i pulvret eller strö pulvret på naglarna. Detta resulterar i en långvarig, chipfri manikyr som kan hålla i upp till tre veckor.

Tänk på att vi i den här bloggen täcker alla möjliga sätt att ta bort nagellackspulver. Vill du ha den förenklade versionen? Kolla då också in sidan där vi kort förklarar hur man tar bort doppningspulver.

Standardmetod: ta bort med aceton

Ett av de vanligaste sätten att ta bort nagellackspulver är genom att använda Aceton. 

Förnödenheter

 • Aceton
 • Fil
 • Aluminiumfolie
 • Bomullsrondeller eller -bollar
 • Nagelbandsolja eller -kräm

Steg

 1. Filing: Start by filing the top layer of nail polish powder. This breaks the seal and makes the removal process easier.
 2. Acetone: Soak a cotton pad or ball in acetone.
 3. Wrap your nails: Place the soaked cotton pad on your nail and wrap your fingertip in aluminum foil to hold it in place.
 4. Wait: Leave it on for about 10 to 20 minutes.
 5. Remove: Remove the foil and cotton pad from your nails and wipe away the softened powder. Repeat if necessary.

Är aceton skadligt för mina naglar?

Aceton kan torka ut och försvaga naglarna om du använder det ofta. Det är viktigt att återfukta naglarna och nagelbanden med en nagelbandsolja eller -kräm efter användning av aceton. Vill du ha allt du behöver direkt för att komma igång med doppningspulver? Kolla då in våra starkit med doppningspulver.  

Alternativ metod: bakpulver och tandkräme

Förnödenheter:

 • Bakpulver
 • Tandkräm
 • Varmt vatten
 • Nagelborste eller tandborste

Steg:

 1. Blanda: Gör en blandning av lika delar bakpulver och tandkräm.
 2. Applicera: Applicera blandningen på naglarna.
 3. Inarbetning: Låt det verka i 15 till 20 minuter.
 4. Gnugga: Använd en nagelborste eller tandborste för att skrubba bort blandningen och det uppmjukade nagellackspulvret.

Utan aceton: varmt vatten, tvål och alkohol

Förnödenheter:

 • Varmt vatten
 • Tvättmedel
 • Rengöringssprit

Steg:

 1. Förbered ett lödder: Blanda varmt vatten med lite diskmedel.
 2. Blötlägg naglarna: Blötlägg naglarna i tvålvattnet i ca 20 minuter.
 3. Alkohol: Klappa sedan naglarna med en trasa indränkt i sprit.
  Sprit är en kemisk förening som ofta används som desinfektionsmedel eller rengöringsmedel.
 4. Gnugga: Gnugga försiktigt naglarna för att ta bort kvarvarande nagellackspulver.

Obs: Även om det finns flera metoder föredrar vi att ta bort nagellackspulver med Acetone, vilket också beskrivs på sidan med steg-för-steg-borttagning.

Hur förebygger man skador på naglarna?

Återfukta: Använd nagelbandsolja regelbundet för att återfukta naglarna och nagelbanden.

Pauser: Låt naglarna vila ibland mellan manikyrerna.

Var försiktig: Var försiktig när du filar och tar bort nagellackspulver.

Kan dip-naglar så småningom falla av av sig själva?

Även om dip nails är robusta kommer de inte att falla av av sig själva. De måste tas bort på rätt sätt för att förhindra skador på den naturliga nageln.

Efter borttagning: nagelvård

Efter att du har tagit bort nagellackspulver är det viktigt att ta hand om dina naglar. Återfukta naglarna och nagelbanden med en närande olja eller kräm. Överväg också att använda en nagelhärdare om dina naglar känns svaga.

Återfukta efter borttagning för att reparera naglarna

När du har tagit bort nagellackspulver är det viktigt att vara uppmärksam på att återfukta både naglar och nagelband. Detta hjälper till att återställa nagelns fuktbalans efter exponering för uttorkande ämnen som aceton. Väl återfuktade naglar är mindre spröda och rätt skötsel av nagelbanden främjar en sund nageltillväxt.

Vikten av försiktig filning

När du tar bort Glowdip dip-pulver är det viktigt att använda en fin nagelfil och fila försiktigt. Detta hjälper till att skydda den naturliga nageln från onödiga skador. Det är viktigt att fila i en riktning och inte använda för mycket tryck, särskilt när du filar det översta lagret av doppulver. Denna försiktighet minskar risken för att naglarna splittras och bryts.

Vill du köpa doppningspulver / pulver nagellack? Välj Glowdip

Om du letar efter högkvalitativt dopppulver / pulver nagellack är Glowdip ett utmärkt val. Med ett brett utbud av färger och beprövad kvalitet garanterar Glowdips dopppulver en vacker, långvarig manikyr. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren nagelkonstentusiast, erbjuder Glowdip's lättanvända produkter allt du behöver för en perfekt dopppulvermanikyr. 


Kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.